Logo_St_SE_Goud

TROTSE RUGDEKKERS BIJ ADO DEN HAAG​

Dinsdag 3 december was het dan eindelijk zo ver voor de deelnemers van het project Rugdekking bij ADO Den Haag. Na 12 weken hard gewerkt te hebben was het tijd om hiervan de resultaten in handen te krijgen: een UEFA sportsteward-, BHV- en verkeersregelaarcertificaat.

In totaal 10 jongeren hebben de afgelopen weken een traject gevolgd dat bestaat uit een combinatie van gedragsinterventie, opleiding en stage. De deelnemers kwamen hierbij wekelijks 3 á 4 dagdelen naar het Cars Jeans Stadion om hier cursussen en workshops te volgen die hen begeleiden naar betaald werk en/of een opleiding. Dit is aangevuld met nuttige sportlessen waarbij het leren samenwerken en het voor jezelf opkomen centraal staat.

Voor velen waren de stagemomenten het hoogtepunt van het traject. Tijdens de (thuis)wedstrijden van ADO Den Haag werd de kennis direct in praktijk gebracht bij het stage lopen als steward. De deelnemers hadden hierbij geluk want ze konden ook bij een aantal wedstrijden van AZ stage lopen en dat zorgde voor unieke ervaringen. Het traject is afgesloten met een feestelijke certificering. Een leuk moment om ook familie, vrienden en kennissen hetgeen te laten zien waar zo hard voor gewerkt is.

Stichting Schouders Eronder en ADO Den Haag wil alle deelnemers feliciteren met het behalen van de certificaten en hen ontzettend veel succes wensen in de toekomst.

De deelnemers zullen nu door stichting Schouders Eronder worden begeleid naar passend betaald werk en/of een opleiding. Daarnaast blijft een groot aantal enthousiaste deelnemers werkzaam bij ADO Den Haag als steward.