Logo_St_SE_Goud

RUGDEKKING OPNIEUW VAN START BIJ SPARTA​

Nadat Sparta in 2016 als eerste BVO de samenwerking met Rugdekking is aangegaan, volgden er vele jongeren die via deze weg certificaten konden behalen en zo konden doorstromen richting de beveiligingsbranche. Inmiddels zijn vele van hen werkzaam bij de club of bij partners. 

Na 9 succesvolle trajecten, krijgen deelnemers opnieuw de kans om een twaalf weken durend opleidingstraject te volgen, bestaande uit een combinatie van gedragsinterventie, opleiding en stage.

Een klein groepje van zes enthousiaste deelnemers, heeft in de afgelopen twee weken kennis gemaakt met het vak als steward. Zij kregen de UEFA steward-les van de veiligheidscoördinator Thomas van Zomeren en natuurlijk mocht daar ook een rondleiding door het stadion van de oudste prof-voetbalclub van Nederland niet aan ontbreken. De theorie werd meteen in praktijk gebracht bij de thuiswedstrijd van Sparta op zaterdag 5 oktober. Meteen een goede wedstrijd voor de deelnemers, want Sparta won met een mooie 2-1 van FC Twente. 

Naast het stagemoment is ook sport goed bevallen. Het sportmoment draagt niet alleen bij aan de conditie van de deelnemers, maar is ook nog eens goed voor hun weerbaarheid en het werken in groepsverband.

Het was droog, dus er kon lekker buiten gesport worden onder begeleiding van twee trainers vanuit sportbureau Tino.

De komende weken zullen de ‘Rugdekkers’ verder toewerken naar het UEFA Sportstewardcertificaat, verkeersregelaar-certificaat en BHV diploma. Wie het traject succesvol afsluit zal vrijwel direct aan de slag kunnen binnen de veiligheidssector en zal hopelijk werkzaam blijven in Het Kasteel.

Geïnteresseerd geraakt in dit project? Begin 2020 zal er een tweede traject van start gaan onder leiding van Stichting Schouders Eronder en Sparta Rotterdam. Voor meer informatie of om aan te melden, kun je contact opnemen met Thom Verhoeven via tv@schouders-eronder.nl