Logo_St_SE_Goud

RUGDEKKERS SPARTA ONTVANGEN CERTIFICATEN​

Donderdag 19 december was het dan ook eindelijk zo ver voor de Rugdekking deelnemers van Sparta Rotterdam. Na twaalf weken hard gewerkt te hebben mochten de deelnemers hun UEFA sportsteward-, BHV-, en verkeersregelaarscertificaat in ontvangst nemen. 

Wat begon met een rondleiding in het stadion, eindigde met een feestelijke certificering in Het Kasteel. De gemiddelde leeftijd van de groep, bestaande uit 7 man, lag een stukje hoger dan gebruikelijk het geval was. De reden hiervoor is dat de meeste deelnemers met het project in aanraking gekomen zijn doordat zij een steuntje in de rug zochten richting werk op de banenmarkt. 

De deelnemers hebben zich de afgelopen twaalf weken bezig gehouden met het opdoen van werknemersvaardigheden door diverse workshops en cursussen. Zo hebben zij UEFA stewardlessen gevolgd bij veiligheidscoördinator Thomas van Zomeren en deze meteen in praktijk gebracht tijdens de vele stage momenten bij de (thuis) wedstrijden van Sparta. Ook werd er elke week actief gesport met de sportcoaches van Sportbureau Tino.

Een aantal deelnemers zijn na de winterstop weer terug te zien bij Sparta als steward. Daarnaast hebben vier deelnemers tijdens het traject al werk gevonden, iets waar wij enorm trots op zijn! De overige deelnemers worden de komende tijd door stichting Schouders Eronder verder begeleid naar werk of een opleiding.