Logo_St_SE_Goud

PELLE, BEVEILIGER IN OPLEIDING​

Pelle, 20 jaar oud, woonachtig in Zevenbergen, heeft in mei 2019 het Rugdekking traject bij NAC Breda succesvol afrond. Ruim een half jaar later blikken we met hem terug op het traject en zijn toekomst in de beveiliging. 

Voorafgaand aan de wedstrijd NAC Breda – Top Oss vroegen wij hem hoe het nu met hem gaat.

Om 17.00 uur hebben wij afgesproken om hem te interviewen. Ruim op tijd stond hij, volledig in pak van Scorpions, op ons te wachten. Vandaag is hij niet alleen steward tijdens de wedstrijd, maar werkt hij ook nog even een nachtdienst bij evenementenlocatie Breepark. ‘Soms wel zwaar, maar leuk om te doen’.

In februari 2019 is hij in aanraking gekomen met Rugdekking door een jongerenwerker. Hij zat thuis en had geen structuur in zijn leven. Zoals hij het zelf noemt was Rugdekking een ‘totaal nieuwe ervaring, wat moet je verwachten en hoe werkt het bij de club, enz.’.

Na afloop van het traject is Pelle direct in dienst gegaan bij Scorpions Security. In eerste instantie alleen als steward, maar ondertussen volgt hij ook een MBO2 opleiding tot beveiliger. ‘De samenwerking tussen Scorpions en NAC is gewoon heel prettig. Het is gelijk een doorstroommogelijkheid en die heb ik met beide handen gepakt’.

Ondertussen heeft hij al vele thuis- en uitwedstrijden gewerkt. Daardoor heeft hij de verschillen tussen de tribunes al snel leren kennen. ‘Of je nou van vak-G komt, B-Side of vak-F komt, daar zit een heel groot verschil in. Ook in hoe je met ze om moet gaan’. Gelukkig heeft hij nog geen grote incidenten meegemaakt. ‘Soms hoop je weleens op een kleine escalatie zodat je ervan kan leren’.

Aankomende jaren wil hij meer ervaring opdoen in de beveiliging. Daarna ligt er misschien nog een mogelijkheid om door te stromen naar de politie, ‘Dat is toch echt wel mijn droom als klein kind, maar eerst even ervaring opbouwen in de beveiliging’.