Logo_St_SE_Goud

Geslaagde intermediair bijeenkomsten in Rotterdam, Dordrecht en Breda

De afgelopen weken hebben meerdere intermediairsbijeenkomst plaatsgevonden met betrekking tot het project: Rugdekking. In Rotterdam, Dordrecht en Breda hebben bij de desbetreffende clubs: Excelsior Rotterdam, Sparta Rotterdam, FC Dordrecht en NAC Breda. De bijeenkomsten zijn gemiddeld gezien erg goed bezocht door verschillende intermediairs. Denk hierbij aan partners vanuit de gemeente, sociaal wijkteams en zorginstanties. Hierbij een korte samenvatting van de bijeenkomst:

Activiteiten

Deelnemers doorlopen in groepen van 15 a 20 personen een traject van twaalf weken bij Sparta Rotterdam. Dit traject bestaat uit een combinatie van gedragsinterventie, opleiding en stage. De deelnemers volgen een opleiding tot UEFA Sportsteward, aangevuld met de certificaten verkeersregelaar en VCA of BHV. Tijdens thuiswedstrijden van Sparta Rotterdam lopen zij stage als steward, verkeersregelaar of gastheer/vrouw. De deelnemers werken daarnaast aan hun houding en gedrag, volgen een sportprogramma en gaan op stage en excursies.

Wie het traject succesvol doorloopt kan uitstromen richting de Rugdekking beroepsopleiding of richting werk. Het Rugdekking traject levert dus iedere deelnemer hoe dan ook een werkplek op.

Deelnemers

In samenwerking met de intermediairs gaat Stichting Schouders Eronder op zoek naar deelnemers voor dit unieke project. Uiteindelijk verdiend iedereen een nieuwe kans! 

De doelgroep waar het Rugdekking traject zich op richt zijn met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; waaronder mensen met een zorg indicatie, nuggers, licht verstandelijk beperkt (LVB), laaggeletterde, vroegtijdig schoolverlaters (VSV) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Zonder werk, opleiding of startkwalificatie oftewel de onzichtbare jongeren.

Start Rugdekking traject

Rugdekking loopt synchroon met de voetbalkalender. Rugdekking heeft dan ook het streven om week 11 & week 12 te gaan starten met het programma bij alle clubs. Wilt u een jongeren aanmelden of wil je zelf mee doen aan dit project? Meld je dan aan per email o.v.v. naam, geboortedatum, adres en contactgegevens via tv@schouders-eronder.nl