Logo_St_SE_Goud

CERTIFICATEN VOOR RUGDEKKERS NAC BREDA​

Op dinsdag 10 december werd voor de tweede keer op rij het project Rugdekking bij NAC Breda afgesloten met een 100% slagingspercentage. Alle deelnemers konden vol trots hun UEFA sportsteward- en verkeersregelaarcertificaat tonen aan familie, vrienden en maatschappelijk betrokken partijen. 

Opnieuw heeft Rugdekking, een project vanuit stichting Schouders Eronder, in samenwerking met NAC Breda en Scorpions Security aan tien jongeren de kans gegeven werk ervaring op te doen in het stadion als steward. De deelnemers worden tijdens dit 12 weken durende traject begeleid richting betaald werk en/of opleiding. De afgelopen weken hebben de deelnemers hard hun best gedaan door een traject te volgen bestaande uit een combinatie van cursussen, workshops, sportlessen en stagemomenten.

Afgelopen week mochten alle deelnemers het sportsteward- en verkeersregelaarscertificaat in ontvangst nemen tijdens de feestelijke certificering. Ook het BHV certificaat is onderweg. De deelnemers moeten nog één onderdeel afronden en dan kunnen zij ook dit certificaat toevoegen aan hun CV! Iets waar wij en de deelnemers enorm trots op kunnen zijn. 

De deelnemers zullen nu hun weg vervolgen richting betaald werk en/of een opleiding. Hierbij worden zij begeleid door stichting Schouders Eronder. Een groot aantal deelnemers blijft werkzaam als steward bij de club. Daarnaast zullen een aantal enthousiaste deelnemers doorstromen richting de beveiliging bij Scorpoins Security.

Veiligheidscoördinator Robert van Hest heeft hen hierbij opgeleid tot gecertificeerd sportsteward. De lessen van Robert konden meteen in praktijk gebracht worden tijdens de stagemomenten waarbij de deelnemers mochten meewerken met de stewards tijdens de thuiswedstrijden van NAC.